Afbeelding

Horecapand van Bammy's Wok aan Diemerplein gesloten

Algemeen

DIEMEN - Het pand van horecagelegenheid Bammy’s Wok aan het Diemerplein is vandaag op last burgemeester Boog voor onbepaalde tijd gesloten. 

Eerder werd in de horecazaak een handgranaat aangetroffen die naar binnen was gegooid. Daarnaast blijkt uit politieonderzoek dat het pand kort daarna is beschoten. De burgemeester heeft op grond van de Gemeentewet de bevoegdheid panden te sluiten als daar een goede aanleiding voor is. Het horecapand is nu gesloten vanwege ‘de vrees dat het geopend blijven van de openbare inrichting ernstig gevaar oplevert voor de openbare orde’. 

De sluiting van het pand is gebaseerd op een bestuurlijke rapportage van de politie. Uitgangspunt is dat de sluiting wordt opgeheven als de noodzaak tot sluiting is komen te vervallen. Dit kan onder andere blijken uit nieuwe ontwikkelingen in het politieonderzoek. 

Onlangs werd ook de naastgelegen horecazaak Döner House beschoten. De gemeente benadrukt dat bij elke casus zelfstandig beoordeeld wordt of sluiting noodzakelijk is en dat alle omstandigheden daarin worden betrokken. Sluiting van het ene pand wil dus niet zeggen dat per definitie ook een ander pand wordt gesloten.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief