Afbeelding
Foto: Holzhaus Fotografie

Boog: 'Blijf informatie over mogelijke ontwikkelingen coronavirus actief volgen'

Algemeen

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog leeft mee met de familie die door het coronavirus is getroffen en roept inwoners van Diemen op de informatie over mogelijke ontwikkelingen actief te blijven te volgen.

Boog: "Afgelopen week werd duidelijk dat bij een vrouw die woonachtig is in Diemen het coronavirus was geconstateerd. De vrouw en haar gezin verblijven hier tijdelijk, omdat hun huis in Amsterdam momenteel wordt verbouwd. Inmiddels is duidelijk dat de partner van mevrouw ook besmet is. Aanvankelijk werd gedacht dat ook hun jongste kind besmet was, maar na twee nieuwe testen bleek dit gelukkig niet zo te zijn. Die berichten hadden in ons dorp, in Amsterdam en in de rest van het land, behoorlijk wat impact. Ik dacht meteen aan de gevolgen voor het gezin zelf. Ze zijn nu in thuisisolatie en deels van elkaar gescheiden. Dat moet in allerlei opzichten een vreselijk nare situatie zijn, voor het gezin, en ook voor de mensen in hun omgeving. Ik leef met hen mee en ik weet vele anderen ook. Ik blijf oproepen de privacy van het gezin te respecteren. Het is zo al vervelend genoeg. Uiteraard brengen berichten over besmettingen op diverse plekken in het land onzekerheid met zich mee, zeker als het in de eigen omgeving is. Ik merk geen grote onrust, maar dat mensen zich zorgen maken is heel begrijpelijk."

"Tegelijkertijd is het zo dat we als gemeente de ontwikkelingen scherp volgen en in nauw contact staan met de GGD, de Veiligheidsregio en het RIVM. In samenwerking komen er maatregelen als dat nodig is. Ik heb van nabij kunnen zien dat vele mensen keihard werken om ervoor te zorgen dat de situatie adequaat wordt aangepakt. Daar wil ik ze erg voor bedanken", zegt burgemeester Erik Boog.

"Het openbare leven kan op dit moment gewoon doorgaan. Er is geen aanleiding om evenementen af te gelasten of gebouwen te sluiten. Iedereen kan dus naar werk, school of openbare plekken. Organisatoren van bijeenkomsten en instellingen die veel publiek ontvangen hoeven nu geen extra maatregelen te nemen."

"Voorlopig zal hun extra inzet nog hard nodig zijn. Het is nu woensdag en de berichtgeving over de besmettingen en de maatregelen ter bestrijding daarvan blijft zich dagelijks vernieuwen. Van het RIVM, de GGD, de gemeente en de Veiligheidsregio mogen inwoners van Diemen verwachten dat ze op de hoogte blijven worden gehouden als er ontwikkelingen zijn of nieuwe maatregelen nodig zijn. Ik roep mensen daarom op om de informatie actief te blijven volgen en de aanwijzingen van de professionals zo veel mogelijk op te volgen. Dat is in ieders belang", aldus Boog.

Actuele informatie over het coronavirus in Nederland is te vinden op de website van het RIVM:
https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief