Afbeelding
Foto: Rick Bakker, Inbo Amsterdam

Ontwerpbesluiten woongebouw Arent Krijtsstraat 1 vanaf 13 maart ter inzage

Algemeen

DIEMEN - Het college van B en W heeft ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan voor de Arent Krijtsstraat 1. Het plan is ontwikkeld door projectontwikkelaar AM in overleg met de gemeente Diemen. Het gaat om de nieuwbouw van 51 huurwoningen voor de vrije sector met 23 parkeerplaatsen. 

Vanaf 13 maart ligt het ontwerp bestemmingsplan als ook het ontwerpbesluit hogere waarden Wet Geluidhinder en het ontwerpbesluit voor de Omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen gedurende zes weken ter inzage. Iedereen heeft tijdens deze periode de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen. Via een publicatie op 12 maart in het Diemer Nieuws als ook de Staatscourant wordt dit bekend gemaakt. 

Inloopavond

De gemeente organiseert op 24 maart van 18.30 uur tot 20.00 uur een inloopavond. Tijdens deze avond wordt door de gemeente een toelichting gegeven over de procedure en geeft de projectontwikkelaar een toelichting op het plan. Omwonenden worden via een brief uitgenodigd voor de inloopavond.

De eventuele zienswijzen over de ontwerpbesluiten worden meegenomen in de besluitvorming. De gemeenteraad neemt in september 2020 een besluit over vaststelling van het bestemmingsplan. Het college neemt een besluit over de hogere waarden en de omgevingsvergunning. Als alles volgens planning verloopt start de bouw begin 2021 en wordt het gebouw halverwege 2022 opgeleverd. 

Uit de krant