Afbeelding
Foto: Holzhaus Fotografie

Burgemeester Boog: 'Regionale aanpak zware criminaliteit essentieel'

Algemeen

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog maakt werk van regionale samenwerking voor de bestrijding van zware, ondermijnende criminaliteit. Volgens hem is het essentieel dat die samenwerking wordt versterkt.

Boog: "Zware georganiseerde criminaliteit is vaak internationaal. Daarom is samenwerking op alle niveaus noodzakelijk. In de praktijk blijkt regionale samenwerking bij de bestrijding heel effectief. Ik ben daarom met mijn collega's in de regio Amsterdam-Amstelland aan de slag om die samenwerking te verbeteren."

Het college van B en W heeft onlangs voor Diemen het uitvoeringsprogramma integrale veiligheid voor 2020 vastgesteld. Daaruit blijkt dat steeds meer zaken regionaal worden opgepakt. Boog: "Wil je criminaliteit in je eigen gemeente effectief bestrijden, dan moet je over jouw gemeentegrenzen heen kijken. We moeten op alle niveaus veel beter en sneller informatie en signalen uitwisselen. Ons veiligheidsbeleid kunnen we nog beter afstemmen en versterken. En intensievere zorg voor risicogroepen kunnen we alleen leveren vanuit ons regionale actiecentrum."


Lees verder in de digitale editie

Uit de krant