Afbeelding

De Zegelaars geeft speciale postzegel uit

Algemeen

DIEMEN - De Diemense filatelieclub De Zegelaars geeft ter gelegenheid van de viering van 75 jaar Bevrijding en Vrijheid een speciale postzegel uit van ‘Vrij!’, het schilderij van de Diemense kunstenares Diana de Bruin.

Zij schilderde in 2008 de intocht van de Canadese bevrijders op de Hartveldseweg in Diemen op 8 mei 1945 naar een foto van S. de Boer. Bij de viering van 70 jaar Bevrijding in 2015 gaf De Zegelaars al een speciale postzegel met deze foto uit. Op de voorgrond zwaaien de inwoners van Diemen de Canadezen toe. Op de achtergrond is de Sint Petrus’ Bandenkerk herkenbaar.

Met deze bijzondere uitgave kunnen mensen hun post versturen met een verwijzing naar dit 75ste jubileumjaar. De zegels zijn verkrijgbaar op een velletje van tien. Inwoners van Diemen kunnen de postzegels bestellen door per velletje elf euro over te maken op rekeningnummer NL49 INGB 0002 4049 32 van ASV De Zegelaars. De postzegels worden dan thuisbezorgd. Het is ook mogelijk om de velletjes te kopen tijdens de club- of beursbijeenkomsten van De Zegelaars in De Schakel.

Mensen van buiten Diemen dienen 13 euro per velletje over te maken.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief