Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Inloopavond over wijziging verkeersstructuur Diemen Zuid

Algemeen

DIEMEN - De gemeente organiseert op 17 maart een inloopavond over het voorontwerp-bestemmingsplan verkeersstructuur Diemen-Zuid. 

De inloopavond wordt gehouden in Huis van de Buurt 't Kruidvat en duurt van 18.30 uur tot 20.00 uur. Omwonenden worden via een brief voor deze inloopavond uitgenodigd.

Sinds de bouw van de wijk Holland Park onderzoekt de gemeente hoe de verbindingen tussen Bergwijkpark (nu Holland Park), Diemen-Zuid en Diemen-Centrum het beste kunnen worden versterkt. Uit onderzoek naar de gewenste verkeersstructuur is een verkeersontwerp gekomen dat is gepresenteerd aan omwonenden en andere belanghebbenden.

Het verkeersontwerp bevat voorstellen voor het openstellen van de busbaan voor autoverkeer, het invoeren van een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur op de hoofdwegen in Diemen-Zuid en ook het aanleggen van een rotonde rond de omgeving van Beukenhorst. "Na het aanpassen van de verkeersstructuur ontstaat een eenduidige en sociaal veiligere route van Holland Park naar Diemen-Centrum. Voetgangers, fietsers, auto's en openbaar vervoer zijn dan in één zone gecombineerd", aldus de gemeente.

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 20 februari.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief