Afbeelding

Tijdelijke rijbaan Hartveldseweg wordt maandag in gebruik genomen

Algemeen

DIEMEN - Op de Hartveldseweg tussen de Arent Krijtsstraat en de Burgemeester Bickerstraat is een tijdelijke rijbaan aangelegd. De werkzaamheden zijn vandaag voltooid. 

Dit wegdek is bestemd voor verkeer in oostelijke richting (verkeer dat richting Plantage De Sniep rijdt) en gaat op 17 februari open. Dit zal gevolgen hebben voor het verkeer in het centrum van Diemen. Verkeer in de richting van De Sniep kan gebruikmaken van de tijdelijke rijbaan. Verkeer vanaf De Sniep dient dan om te rijden via de Prins Bernhardlaan, de Prinses Beatrixlaan, het Wilhelminaplantsoen en de Arent Krijtsstraat. Bestemmingsverkeer kan wel gebruikmaken van de Muiderstraatweg. 

Zaken als restaurant Le Bistro, restaurant Hachi, modezaak Tof en Beanthere blijven dus bereikbaar. De zijstraten van de Hartveldseweg tussen de Burgemeester Bickerstraat en de Arent Krijtsstraat worden afgesloten voor doorgaand verkeer; voor bestemmingsverkeer wordt tweerichtingsverkeer ingesteld. Dit betekent dat bijvoorbeeld Café Mell, de haringkar van Johan van Leijenhorst en de bloemenzaak Mooi! By Rick bereikbaar blijven via de Schoolstraat. Dit geldt ook voor de Sint Petrus' Bandenkerk en De Ontmoeting. Automobilisten kunnen parkeren op de parkeerplaats bij de Sint Petrus' Bandenkerk.


Uit de krant