Afbeelding
Partnerbijdrage

Voorkomen is beter dan genezen

Algemeen

Onlangs heeft de storm Ciara zeer veel schade aangericht in Nederland en daar horen ook de omgevallen bomen op auto’s bij. Gelukkig waarschuwen ze bij een weerbericht goed voor een storm, dit maakt het voorkomen van stormschade aan je auto makkelijker. 

Let er bijvoorbeeld op dat als je gaat parkeren je de auto na de waarschuwingen van code geel of code oranje (of bij kans op windstoten) niet onder of nabij een boom zet. Handig dus om voor het parkeren om je heen te kijken of er iets kan omwaaien en op de auto terecht kan komen. Als het kan is uitwijken naar een parkeergarage of parkeren in een garagebox of carport een slim idee om stormschade aan de auto te voorkomen. 

Toch kun je, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, stormschade aan je auto krijgen. Precies waar je het niet verwacht kun je getroffen worden door de onvoorspelbaarheid van het weer. Na een storm hebben schadeherstelbedrijven niet voor niets de handen vol. Het Verbond van Verzekeraars heeft uitgerekend dat Ciara voor minstens 150 miljoen euro schade heeft gezorgd. Als je niet voldoende verzekerd bent kan dit zorgen voor een onverwachtse aanslag op je bankrekening.

Verzekeren

Gelukkig is schade als gevolg van storm vaak te repareren en goed te verzekeren. Op de site Autoverzekering.nl is alles te lezen over de verschillende autoverzekeraars en dekkingen die zij bieden, ook tegen stormschade. Je kunt bijvoorbeeld snel je autoverzekering vergelijken en kijken wat het beste bij jou past.. Autoverzekering.nl is, zoals de naam zegt, specialist in autoverzekeringen. Het kan bijvoorbeeld zou zijn dat de dagwaarde van je auto zo laag is dat stormschade meeverzekeren geen zin heeft. 

Autoverzekering.nl is al jaren specialist op de verzekeringsmarkt en zorgt er maandelijks voor dat duizenden mensen niet te veel betalen voor hun autoverzekering. Ben jij ook op zoek naar de goedkoopste autoverzekering of wil je zeker weten dat je nog goed zit bij je huidige verzekeraar? Vul jouw gegevens in en check binnen 1 minuut of je nog goed zit. 

Belang

Iedereen probeert mobiel te blijven. Ik ken geen enkel persoon die niet voorzichtiger wordt bij een waarschuwing voor storm. Niet voor niets begon deze tekst met voorkomen is beter als genezen, maar als je iets onverhoopt overkomt, weet dan dat de juiste verzekeringspolis dat redmiddel is om weer snel mobiel te zijn.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief