Afbeelding

Inwoners van Diemen kunnen mening geven over toekomst Diemerscheg

Algemeen

DIEMEN - Inwoners van Diemen kunnen meedenken over de toekomst van de Diemerscheg.

De Diemerscheg loopt van het Flevopark in Amsterdam tot aan de rivier Vecht in Muiden en Weesp. Middenin de Diemerscheg ligt het Diemerbos. Voor veel mensen is de Diemerscheg dé groene long van het gebied. De omliggende gemeenten waaronder Diemen hebben in samenwerking met diverse partijen ideeën ontwikkeld over de toekomst van de Diemerscheg.

Uitgangspunt

Het uitgangspunt is dat de Diemerscheg groen moet blijven. Iedereen kan tot half maart via een online enquête reageren op deze ideeën. De enquête is te vinden op de website: www.amsterdam.nl/Diemerscheg.

Startsein

Het startsein voor de enquête over de Diemerscheg is op woensdag 12 februari gegeven door: Jakob Wedemeijer, bestuurder van Amsterdam Zuidoost, samen met Riena Tienkamp (Staatsbosbeheer) en de wethouders Maarten Miner (Weesp), Matthijs Sikkes-van den Berg (Diemen) en Barbara Boudewijnse (Gooise Meren).

Toekomst Diemerscheg

Vlakbij de Diemerscheg worden in de komende jaren veel huizen gebouwd. De behoefte aan hernieuwbare energie neemt toe en er moet meer regenwater worden vastgehouden in het gebied. Aan de andere kant is de natuur hier bijzonder: zo komen hier ringslangen en zeldzame heidekikkers voor. Het wordt dus niet alleen drukker in de Diemerscheg, ook de functies van het groen veranderen. Hier moet een balans in worden gevonden.

De bestuurders van de vier gemeenten, die samenwerken met Staatsbosbeheer in de Stuurgroep Diemerscheg, hebben ideeën opgesteld voor de ontwikkeling van het groen en de recreatie.

Mening geven

Bij het ontwikkelen van de ideeën zijn actieve burgerorganisaties, Groengebied Amstelland en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht geraadpleegd. Ook vinden zij het belangrijk dat alle huidige en toekomstige gebruikers hun mening kunnen geven over de Diemerscheg.

Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg roept dan ook iedereen in Diemen op de enquête in te vullen en daarmee te reageren op de ideeën over de Diemerscheg.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief