Johan van Leijenhorst van de haringkar, Peter Hauber van Café Mell en Rick Moen van Mooi! By Rik.
Johan van Leijenhorst van de haringkar, Peter Hauber van Café Mell en Rick Moen van Mooi! By Rik.

Maandag start aanleg tijdelijk rijbaan Hartveldseweg

Algemeen

DIEMEN - Op de Hartveldseweg tussen de Arent Krijtsstraat en de Burgemeester Bickerstraat wordt maandag begonnen met de aanleg van een een tijdelijke rijbaan; een zogenaamde bypass.

De tijdelijke rijbaan is bestemd voor verkeer in oostelijke richting (verkeer dat richting Plantage De Sniep rijdt) en gaat op 17 februari open. Dit zal gevolgen hebben voor het verkeer in het centrum van Diemen.

Verkeer in de richting van De Sniep kan vanaf 17 februari gebruikmaken van de tijdelijke rijbaan. Verkeer vanaf De Sniep dient dan om te rijden via de Prins Bernhardlaan, de Prinses Beatrixlaan, het Wilhelminaplantsoen en de Arent Krijtsstraat. De Ouddiemerlaan blijft wel bereikbaar.

De zijstraten van de Hartveldseweg worden afgesloten voor doorgaand verkeer; voor bestemmingsverkeer wordt tweerichtingsverkeer ingesteld. Dit betekent dat bijvoorbeeld Café Mell, de haringkar en de bloemenzaak via de Schoolstraat bereikbaar blijven. Auto's kunnen parkeren op het parkeerterrein naast de kerk Sint Petrus' Banden.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief