Partnerbijdrage

Pergola maken van hardhouten palen

Denkt u eraan om een pergola in uw tuin te plaatsen? Dat is absoluut aan te raden. Een pergola biedt een beschutte plek om gezellig te zitten. Maar deze constructie die bestaat uit palen en dwarsbalken biedt nog veel meer voordelen. Doordat u de overgang in uw tuin kunt markeren, krijgt hij meer diepte. Dat geeft een spannend effect. In de zomer heeft u niet per se een losse parasol meer nodig omdat u in een handomdraai een schaduwdoek aan uw pergola bevestigt. Wilt u een pergola maken in de tuin van uw woning? Er zijn vele mogelijkheden! Met het juiste hout, hardhouten palen en bevestigingsmaterialen creëert u deze sfeervolle eyecatcher eenvoudig zelf.

Losstaande constructie 
Pergola’s zijn echte klassiekers in de tuinwereld. Maar wat is een pergola eigenlijk precies? Anders dan een normale terrasoverkapping is dit een losstaande constructie. Een overkapping is per definitie vastgemaakt aan de muur van een schuur of woning. De pergola staat echter helemaal los van een ander bouwwerk. Er bestaan vele typen en soorten. Zo zijn er romantische, landelijke en strak moderne varianten. De meest eenvoudige pergola bestaat uit slechts vier houten palen waarop een dak van latten is gemonteerd. Maar het is ook mogelijk om de constructie dicht te maken met houten planken, doorzichtig kunststof of glas. Een leuk idee voor als u bij weer en wind beschut wilt zitten. Het behoort ook tot de mogelijkheden om pergola’s uit te rusten met verschuifbare doeken. Zo vindt u in de zomer verkoeling en bescherming tegen de zon. Sommige tuinliefhebbers plaatsen een pergola enkel om er klimplanten tegenaan te laten groeien. Onder andere blauwe regen, druiven en klimrozen geven een weelderig, groen effect.

Pergola maken
Gaat u een pergola maken? Dat is een leuke bezigheid en u haalt er veel voldoening uit. Wist u dat u doorgaans geen vergunning nodig heeft? Bepaal voordat u aan de slag gaat het gewenste type en het gebruiksdoel. Baken daarna een plek af in de tuin waar voldoende plaats is om uw pergola te realiseren. Selecteer vervolgens de benodigde materialen. Als u een pergola van hout bouwt, creëert u een warme en natuurlijke uitstraling. Door een duurzame, kwalitatief hoogwaardige houtsoort te kiezen, geniet u vele jaren van het eindresultaat. Vanzelfsprekend kiest u voor hout met de juiste dikte en het juiste gewicht dat geschikt is voor buitentoepassingen. Naast Accoya, Red Cedar en Vurenhout is Douglashout voor de pergola een goede keuze. Deze populaire houtsoort heeft de voordelige eigenschap dat het met gemak vele jaren weer en wind doorstaat. Douglashout is ook uitstekend bestand tegen ongedierte, schimmels, verwering en rotting. Het hout heeft een warme kleur die snel vergrijst en steeds mooier wordt.

Een stevige constructie met hardhouten palen 
Palen zijn het belangrijkste bij het bouwen van een pergola. Deze onderdelen dragen de hele constructie. Gebruik daarom palen met de juiste dikte die het gewicht kunnen dragen. Het is verstandig om voor hardhouten palen te kiezen. Ze zijn sterk, hebben een warme uitstraling en zijn onderhoudsvrij. Net zoals andere belangrijke onderdelen waaronder schoren, hoekverbindingen en gereedschap, vindt u hardhouten palen in de webshop van Houthandelonline.nl. Deze palen van de houtsoort Azobe zijn te koop in meerdere lengtematen. Azobe is het hardste en duurzaamste hout ter wereld en de kleur varieert van chocoladebruin tot donkerrood. De palen met de afmeting van 90 x 90 mm zijn eenvoudig in de grond te slaan omdat ze zijn voorzien van een punt.

Begint u binnenkort met het bouwen van uw pergola? Alle benodigdheden zijn bij Houthandelonline.nl direct uit voorraad leverbaar en worden in heel Nederland thuis bezorgd. Bij vragen staan de medewerkers u graag te woord!

Meer berichten