Muiderstraatweg, voetpad
Muiderstraatweg, voetpad

VVD vraagt opnieuw aandacht voor verkeersmaatregelen Plantage de Sniep

Algemeen

DIEMEN - De fractie van de VVD heeft opnieuw vragen gesteld aan het college van B en W over de tijdelijke verkeersmaatregelen die zijn getroffen bij Plantage de Sniep en Punt Sniep.

Bewoners van Plantage de Sniep Noord die naar het centrum van Diemen willen moeten de Muiderstraatweg oversteken. Fietsers die vanuit Plantage de Sniep komen kunnen gebruik maken van het fietspad aan de zuidkant van de Muiderstraatweg. Voetganger dienen via Mariënburg te lopen en daarna via het voetpad onder het viaduct. Fietsers en voetgangers moeten vervolgens opnieuw de Muiderstraatweg oversteken. De VVD vraagt of er alternatieven voor de huidige omleidingen zijn overwogen.

De VVD vraagt zich ook af waarom er niet voor is gekozen om bij de tijdelijke in- en uitrit bij Punt Sniep beweegbare slagbomen te plaatsen om fietsers en bouwverkeer te scheiden. Dit zou volgens de VVD tot gevolg hebben gehad dat fietsverkeer over het fietspad aan de zuidkant van de Muiderstraatweg mogelijk was geweest.

Ook vraagt de VVD aan het college of zij bereid is de verkeerslichtinstallatie op de kruising Muiderstraatweg-Het Pontveer zo aan te passen dat daar meer prioriteit wordt gegeven aan voetgangers en fietsers, zodat zij minder lang hoeven te wachten.

De liberalen vragen aan het college van B en W of het mogelijk is om de veiligheid op de rotonde bij de Prins Bernhardlaan en de Muiderstraatweg te verbeteren. De partij wijst erop dat nu het bouwverkeer en fietsers en voetgangers elkaar daar meermaals moeten kruisen.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief