Foto:

Voorarrest Dennis van E met drie maanden verlengd

DIEMEN - De Amsterdamse rechtbank heeft vandaag het voorarrest van Dennis van E. met drie maanden verlengd. Dit gebeurde tijdens de eerste pro-formazitting in de rechtbank.

Op vrijdag 18 oktober 2019 werden in de woning van Van E. aan de Martin Luther Kinglaan het lichaam van zijn vriendin Patricia de Oliveira dos Santos en haar doodgeboren kindje aangetroffen. Dennis van E wordt verdacht van het illegaal plegen van abortus en doodslag. Er wordt nog onderzocht of hem de dood van het ongeboren kind kan worden verweten.

Het Parool meldt dat het Openbaar Ministerie (OM) ervan overtuigd is dat Dennis van E. zijn vriendin Patricia Dos Santos heeft gedwongen abortuspillen te nemen, omdat hij geen jongen wilde, maar een meisje.

Dos Santos was tussen de 33 en 35 weken zwanger toen haar kindje op 18 oktober dood werd geboren. De Braziliaanse overleed daarna aan de bloedingen die werden veroorzaakt door een scheur in haar baarmoeder. In haar bloed werden sporen van cocaïne, ketamine, mdma en alcohol aangetroffen, aldus Het Parool.

Meer berichten