Scooters
Scooters

Felyx-deelscooters nu ook in Diemen beschikbaar

Algemeen

DIEMEN - Sinds kort zijn Felyx-scooters ook in Diemen beschikbaar. De elektrische scooters kunnen per minuut worden gehuurd met behulp van een app op de smartphone.

In overleg met de gemeente Diemen heeft Felyx het verzorgingsgebied van de Amsterdamse scooters als proef uitgebreid naar Diemen. Mensen kunnen de app op hun telefoon downloaden en vervolgens zien waar zij een Flyx-scooter kunnen vinden. Die staan onder meer bij het station in het centrum van Diemen, winkelcentrum De Kruidenhof (bij de Jumbo) en de Martin Luther Kinglaan. 

Het principe is dat Felyx gedeelde elektrische scooters op ritbasis aanbiedt, voor €0,30 per minuut. Felyx werkt met zogenaamde ‘verzorgingsgebieden’.

In de app is ook informatie te vinden over het exacte gebied waar de scooters aan- en afgemeld kunnen worden (op dit moment is dit voornamelijk Amsterdam, Amstelveen en Diemen). De Felyx-app is beschikbaar voor iOS en Android. Voor meer informatie, zie ook: www.felyx.nl. De website is zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar.

Lex Scholten, wethouder Verkeer: ‘Ik ben blij dat Felyx haar verzorgingsgebied heeft uitgebreid. Met de scooters hebben inwoners en bezoeker van Diemen de beschikking gekregen over een comfortabele, snelle en duurzame manier van verplaatsen in Diemen en omgeving."

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief