Afbeelding

'Situatie voor fietsers en voetgangers op Muiderstraatweg onoverzichtelijk'

Algemeen

DIEMEN - Inwoners van Diemen vinden het vreemd dat het fietspad op Muiderstraatweg langs de Weespertrekvaart tussen de Ouddiemerlaan en het viaduct bij de keerlus van lijn 19 nog steeds niet open is.

Zij wijzen er op dat fietsers die van de Diemerbrug naar Plantage de Sniep Noord willen (en vice versa) drie keer de Muiderstraatweg moeten oversteken. Dit geldt ook voor voetgangers. Fietsers die vanaf de Diemerbrug komen kunnen gebruikmaken van een klein deel van het fietspad langs de Weespertrekvaart. Zij dienen ter hoogte van de Ouddiemerlaan de Muiderstraatweg over te steken en kunnen vervolgens verder rijden over het fietspad langs de noordkant van de Muiderstraatweg. Het fietspad aan die kant van de Muiderstraatweg is vanaf het viaduct afgesloten. Ook het voetpad is daar afgesloten. Fietsers en voetgangers dienen daar opnieuw de Muiderstraatweg over te steken en via het fietspad aan de zuidkant van de Muiderstraatweg verder te rijden of te lopen. Fietsers en voetgangers met bestemming Plantage de Sniep Noord, maar ook brede school De Kersenboom, Pantar en Sportpark De Diemen, dienen voorbij de keerlus van lijn 19 opnieuw de Muiderstraatweg over te steken.

De gemeente geeft uitleg over de situatie: "Het fietspad bij Plantage de Sniep is afgesloten in verband met de bouw van het nieuwe appartementencomplex in de keerlus van lijn 19. De bouwwerkzaamheden vinden dicht bij het fietspad plaats; bovendien wordt het fietspad gebruikt voor aanvoer van materialen met zwaar verkeer, waardoor het fietspad kapot wordt gereden. Met het oog op de veiligheid is afsluiten van het fietspad de enige optie. De afsluiting is van kracht totdat de bouw is afgerond, naar verwachting over twee jaar."

"Het fietspad langs de Weespertrekvaart is nu nog gesloten. Ook hier geldt dat de veiligheid voor fietsers voorop staat. De bouwer van de appartementen op de Punt Sniep heeft voor het ontgraven van de Muidertrekvaart en andere werkzaamheden een tweede inrit nodig. Deze zal binnenkort aangelegd worden. Dan zal ook hier het fietspad worden gebruikt door zwaar verkeer. Naar verwachting kan dit fietspad in oktober van dit jaar in gebruik worden genomen", aldus de gemeente.

Het GVB heeft ook maatregelen genomen. Reizigers van lijn 19 stappen nu uit op de halte op de Muiderstraatweg die tot voor kort alleen werd gebruikt door reizigers die in de tram stapten.

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 16 januari.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief