Afbeelding

Geen trams in Diemen van 25 februari tot en met 30 maart

Algemeen

DIEMEN - Er rijden van 25 februari tot en met 30 maart geen trams in Diemen. Dit in verband met werkzaamheden voor de derde fase van de Oost-West As. Er wordt vervangend busvervoer ingezet. 

De derde fase van de Oost-West As is het gebied tussen de Diemerbrug en de ring A10. 

Aannemer KWS gaat de werkzaamheden in opdracht van de gemeente uitvoeren. KWS begint deze maand met de voorbereidende werkzaamheden en gaat in februari starten met de aanleg van een bypass en het verwijderen van het asfalt tussen de tramrails. De bypass is een tijdelijke rijbaan voor autoverkeer in oostelijke richting, vanaf de kruising bij de Arent Krijtsstraat tot aan de kruising bij de Burgemeester Bickerstraat.

Er kunnen van 25 februari tot en met 30 maart geen trams in Diemen rijden omdat tramrails en rijbanen tussen de kruising bij de Burgemeester Bickerstraat en de kruising bij de Arent Krijtsstraat worden vervangen.

"De periode dat er geen tram rijdt is kort en er moet veel gebeuren, vandaar dat er ook 's nachts en in de weekenden moet worden gewerkt om alles voor elkaar te krijgen", schrijft de gemeente in een brief aan omwonenden. De gemeente laat weten dat met name het verwijderen van de oude rijbaan en de tramrails behoorlijk wat geluidsoverlast zal opleveren.

Op dinsdag 21 januari wordt er een bewonersavond over de werkzaamheden gehouden. Die vindt plaats in Schuilkerk De Hoop aan de Hartveldseweg 23 en duurt van 18.00 tot 19.30 uur.

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 16 januari.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief