Afbeelding

Kerstommegang vindt vandaag plaats

Algemeen

DIEMEN - De kerstommegang wordt vandaag gehouden. De kerstommegang start om 17.00 uur bij het gemeentehuis en eindigt rond 18.00 uur op het plein voor de kerk Sint Petrus' Banden op de Hartveldseweg.

Het evenement wordt georganiseerd door de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden, de Protestantse Gemeente Diemen, Scouting Diemen en de openbare bibliotheek. 

Bij het gemeentehuis wordt het eerste deel van het kerstverhaal voorgelezen door wethouder Jeroen Klaasse. Dweilorkest De Neuteblazers zorgt voor de muzikale begeleiding. Tijdens de tocht lopen er diverse dieren mee, zoals een kameel en een ezel. 

Vanaf het gemeentehuis gaat de stoet verder. Bij de Diemer Apotheek, De Oude Smidse, Van Medenbach Wakkerplein, kerk de Ontmoeting en tot slot het plein voor de kerk Sint Petrus' Banden wordt steeds een deel van het kerstverhaal voorgelezen. Op het plein zal een kerststal met levende dieren staan, die door Scouting Diemen wordt ingericht. Er wordt afgesloten met een drankje en een hapje.

Uit de krant