Afbeelding
Foto: Oscar Borghardt

Gemeenteraad neemt Afvalplan 2020 aan

Algemeen

DIEMEN - De gemeenteraad is donderdagavond unaniem akkoord gegaan met het Afvalplan 2020. In het plan staan allerlei acties om het scheiden van afval voor inwoners van Diemen makkelijker te maken.

Het doel is dat er minder restafval wordt aangeleverd. Dat is beter voor het milieu en scheelt in de kosten. Het verbranden van restafval is namelijk veel duurder dan het hergebruik van grondstoffen. En omdat grondstoffen schaars worden, is het belangrijk daar zorgvuldig mee om te gaan. Door het afval beter te scheiden, kunnen grondstoffen worden hergebruikt om nieuwe producten te maken. Een van de acties uit het plan is het uitdelen van gratis mini-containers voor de inzameling van groente-, fruit-, en tuinafval (gft-afval) aan bewoners van laagbouwwoningen.

In het nieuwe jaar gaat de gemeente per wijk bijeenkomsten organiseren met inwoners. Op die bijeenkomsten gaan gemeente en bewoners met elkaar in gesprek om te kijken wat bewoners, naast de gft-inzameling, nog kunnen en willen doen om nog meer afval te scheiden. Bewoners krijgen hiervoor te zijner tijd een uitnodiging.


Uit de krant