Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Opsporing Verzocht toont beelden zwangere vrouw dag voor haar overlijden

Algemeen

DIEMEN - In het programma Opsporing Verzocht is dinsdagavond aandacht besteed aan de dood van de hoogzwangere Patricia Oliveira dos Santos (32) en haar pasgeboren baby. De Braziliaanse en haar pasgeboren baby werden op vrijdag 18 oktober 2019 dood aangetroffen in de flat van haar vriend aan de Martin Luther Kinglaan in Diemen.

Patricia was pas sinds 29 september 2019 in Nederland. Op 17 of 18 oktober is zij in het appartement aan de Martin Luther Kinglaan bevallen na een zwangerschap van ongeveer 7,5 maand. Mogelijk is de bevalling opgewekt door abortuspillen. Of dit tegen Patricia’s wil is gebeurd, wordt onderzocht. Waarschijnlijk is de Braziliaanse na de bevalling overleden door bloedverlies. Bij de bevalling waren geen verloskundige of andere medische hulpverleners aanwezig.

Op vrijdagochtend 18 oktober maakte Patricia’s vriend bij de politie melding van het overlijden van Patricia en de baby. Hij is aangehouden en zit sindsdien vast. De man wordt verdacht van abortus onder strafverzwarende omstandigheden en doodslag. De man zou hebben nagelaten medische hulp voor de vrouw in te schakelen toen dat dringend nodig was. 

De politie op zoek naar getuigen. De politie wil in contact komen met mensen die Patricia in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 oktober tussen 04.00 en 05.30 uur hebben gezien of gesproken. Zij droeg die nacht een rode jas had een koffer en tassen bij zich. 

Ook willen de rechercheurs graag weten wie in de weken voor Patricia’s dood contact met haar heeft gehad. 

Op woensdagavond 16 oktober bezochten Patricia en haar vriend de café’s Cheers en ’t Pandje in Diemen. Rond 01.50 uur kwamen ze thuis.

De uitzending is te zien via:

https://opsporingverzocht.avrotros.nl/zaken/item/tragische-dood-van-vrouw-en-baby/

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief