Afbeelding
Foto: Ingrid Voet-van Vlijmen

Start duurzame inkoopactie in Diemen

Algemeen

DIEMEN - De gemeente Diemen start met een grootschalige inkoopactie voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, ventilatiesystemen en isolatieglas. Deze actie wordt georganiseerd in samenwerking met Winst uit je woning. 

Alle woningeigenaren met een eigen dak in Diemen ontvangen een brief van de gemeente over deze actie. Door de grootte van het project en de efficiënte aanpak, is het mogelijk kwaliteit, service en aantrekkelijke prijzen aan te bieden. Hierdoor kunnen de investeringen in zonne-energie en isolatie sneller terugverdiend worden. Geïnteresseerden kunnen zich voor 31 januari 2020 vrijblijvend inschrijven op www.winstuitjewoning.nl

Lagere energielasten met isolatie

Woningen gebouwd tussen 1915 en 1988 zijn veelal niet of slecht geïsoleerd en verbruiken hierdoor onnodig veel energie. Spouwmuurisolatie levert veel op en kost relatief weinig. Met vloerisolatie en isolatieglas wordt er energie bespaard én het huis een stuk comfortabeler. Nieuwe ventilatiesystemen ventileren op een speciale manier. Hierdoor gaat bijna geen warmte verloren. Met een advies aan huis wordt de bewoner geholpen een keuze te maken voor het juiste isolatietype specifiek voor de eigen situatie.

Geen elektriciteitsrekening meer met zonnepanelen

Het zelf opwekken van duurzame energie met zonnepanelen is zeer interessant en loont voor alle woningeigenaren. Dankzij voortschrijdende technieken en aantrekkelijke prijzen liggen de terugverdientijden binnen dit project tussen de 6 tot 8 jaar. Dit betekent dat er na die tijd geprofiteerd kan worden van eigen, gratis groene stroom! Bovendien kan iedereen de btw op de aanschaf van zonnepanelen terugvragen bij de belastingdienst, dit levert 21% extra voordeel op.

Tot 30% subsidie bij twee isolatiemaatregelen

Huiseigenaren die twee of meer isolatiemaatregelen afnemen, kunnen van de Rijksoverheid tot maximaal 30% subsidie krijgen op de kosten. Alle aangeboden isolatiemaatregelen binnen deze inkoopactie voldoen aan de subsidie eisen.

Bezoek de informatieavond

Om bewoners over de actie te informeren wordt ook een informatieavond georganiseerd. Deze vindt plaats op donderdag 12 december in het gemeentehuis. De avond start om 19.30 uur, met inloop en een kop koffie vanaf 19.00 uur. Een overzicht van het volledige programma is te vinden op: www.winstuitjewoning.nl/informatieavond. Bewoners met vragen bellen met de servicedesk op: 023-5836936. Inschrijven voor de actie kan via www.winstuitjewoning.nl.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief