Afbeelding
Partnerbijdage

Is elektronische huisbeveiliging een verstandige optie in Diemen?

Algemeen

In de meeste recente periode zijn er meer dan 500 woninginbraken of pogingen tot een woninginbraak in de omgeving van Amsterdam gemeld bij de politie. Ook in Diemen was het regelmatig raak. Het is dus belangrijk om een veilig slot van slotenmaker Amsterdam te installeren, maar zou een elektronisch slot dit ook kunnen doen? 

Veel mensen zullen kiezen voor een standaard slot die ze aanschaffen bij een slotenmaker, maar er zijn desondanks steeds meer mensen die de mogelijkheden van een smartphone ontdekken. Je zou zelfs jouw woning kunnen beveiligen met zo een moderne telefoon. Dit is in principe nog een vrij recente ontwikkeling, want we wisten natuurlijk allang dat we een smartphone kunnen gebruiken om lichten op afstand in en uit te schakelen. Ook wisten we dat we met een app op onze telefoon de verwarming aan kunnen zetten. Toch kun je nog veel meer met een slimme mobiel.

Als je namelijk over elektronische sloten beschikt dan kun je deze op afstand openen en afsluiten met jouw smartphone. Dit zorgt er dan dus voor dat de gewone sloten overbodig worden, aangezien je al de elektronische sloten hebt geplaatst. Toch hangt er zo nu en dan nog wat twijfel over hoe veilig de elektronische huisbeveiliging daadwerkelijk is. Dat is eigenlijk ook best logisch. Als iets elektronisch is, dan valt het te hacken. Kijk bijvoorbeeld naar computers en laptops, deze zijn relatief eenvoudig te hacken. Hetzelfde geldt voor zo een elektronisch beveiligingssysteem. Bovendien kun je jouw smartphone zeker niet verliezen als je hiermee de woning en de sloten afsluit.

Als het systeem gehackt wordt of je jouw smartphone verliest dan valt jouw woning eenvoudig te betreden door anderen die je liever niet in jouw huis hebt. Dit is dus alleen het geval als je helemaal geen gewone sloten meer hebt. Het is dus aan te raden om alsnog de standaard sloten te houden. Je beveiligt dan jouw huis dus gedeeltelijk met een smartphone. Dit zorgt dan in principe voor extra veiligheid. Je zou zelfs een heel alarmsysteem kunnen koppelen aan jouw telefoon. Als het alarm dan afgaat dan krijg je direct een melding op jouw telefoon hierover. Bovendien kun je camera’s connecten aan dit systeem, zodat je deze ook op afstand kunt bekijken via jouw smartphone.  

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief