Natasha Verheij, Tilet Zera Musa en Melahat Polat.
Natasha Verheij, Tilet Zera Musa en Melahat Polat. Foto: Trudy Kroese

Statushouder Tilet Zera Musa verdient jaarcontract bij Wapen van Diemen

Algemeen

DIEMEN - Statushouder Tilet Zera Musa (28) heeft sinds september een jaarcontract bij Het Wapen van Diemen. Daarvoor liep zij er zes maanden stage.

De uit Eritrea afkomstige Tilet woont drie jaar in Nederland. Via Vluchtelingenwerk Diemen kwam zij bij de gemeente terecht. De gemeente zorgde voor huisvesting en een uitkering. Tilet ging meteen op Nederlandse les met het doel om zo snel mogelijk een baan te vinden.

Melahat Polat is re-integratiecoach bij de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Diemen. Een van haar collega's van Sociale Zaken verwees Tilet na verloop van tijd door naar Melahat met het doel om haar aan een stage te helpen.

Melahat: "Tilet heeft in Eritrea ook in de horeca gewerkt en heeft eerder stage gelopen bij het werk- en leerproject A Beautiful Mess in Amsterdam. Daar krijgen mensen een opleiding voor een baan in de horeca." 

Melahat zocht contact met Natasha Verheij, die samen met haar man Jos Mooij eigenaar is van Het Wapen van Diemen. Natasha had Melahat eerder geholpen met het aanbieden van stageplaatsen. Tilet ging op 1 maart voor een periode van drie maanden aan de slag als stagiaire bij Het Wapen van Diemen. Die stageperiode werd daarna met drie maanden verlengd. Tilet leerde in die zes maanden niet alleen het vak, maar ook beter Nederlands spreken. Natasha en haar collega's Sanne Mooij, Susanne Boosten en Susanna Pastijn zorgden voor de begeleiding en waren onder de indruk van de inzet, de bereidheid om te leren en het teamwork van Tilet.

Lees verder in de digitale editie

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief