Afbeelding
Foto: Rick Bakker, Inbo Amsterdam

AM dient aanvraag in voor bouw Arent Krijtsstraat 1

Algemeen

DIEMEN - AM heeft op 5 november een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning voor het bouwen van 51 woningen op het perceel Arent Krijtsstraat 1. 

Ook heeft AM een aanvraag ingediend om het bestemmingsplan te wijzigen om de bouw mogelijk te maken. Het gaat om nieuwbouw van 51 huurwoningen voor de vrije sector met 23 parkeerplaatsen. Het college van B en W heeft omwonenden deze week per brief geïnformeerd.

Volgens de huidige planning worden de stukken in januari of februari 2020 ter inzage gelegd. Er kunnen dan zienswijzen worden ingediend. Ook wordt er in februari 2020 een inloopavond gehouden over het bestemmingsplan. In maart of april 2020 worden de zienswijzen verwerkt.

De gemeenteraad zal in juni 2020 tijdens een informatieve raadsvergadering discussiëren over het bestemmingsplan. De gemeenteraad moet in juli 2020 een besluit nemen over het bestemmingsplan en het verlenen van een omgevingsvergunning. Die worden vervolgens in juli en augustus ter inzage gelegd. De onherroepelijke vergunningen worden volgens de planning in september 2020 afgegeven.

Als alles volgens plan verloopt, zal er in oktober 2020 met de bouw kunnen worden gestart. Het is de bedoeling dat de woningen in april 2022 worden opgeleverd.
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief