Afbeelding
Foto: Oscar Borghardt

Sinterklaas arriveert zaterdag in Diemen

Algemeen

DIEMEN - De kinderen kijken er al weken naar uit: de intocht van Sinterklaas. Zaterdag is het dan eindelijk zover en arriveert de kindervriend uit Spanje in Diemen. De intocht van Sinterklaas wordt ook dit jaar gepresenteerd door Martin Williams. Deze entertainer woonde in het verleden lange tijd in Diemen.

Het programma op de loswal begint al om 09.30 uur. Er is dan tot 10.15 uur een Pietenfestijn. Sinterklaas en zijn pieten komen om 10.15 uur met de stoomboot aan bij de loswal.

De goedheiligman wordt op de kade ontvangen door burgemeester Erik Boog en kinderburgemeester Emilie van Mens. Het is de eerste keer dat Emilie in haar functie van kinderburgemeester aanwezig is bij de intocht van Sinterklaas. Maar Emilie is voor de sint geen onbekende: hij kent immers alle kinderen.

Rond 10.45 uur vertrekken de sint en zijn pieten naar het Diemerplein. Doordat er werkzaamheden worden verricht in de Burgemeester Bickerstraat gaat de optocht dit keer door de Ouddiemerlaan.

Op het Diemerplein is van 11.15 tot 13.00 uur een feestelijk programma met onder andere ballonpieten. De sint wordt daar opnieuw welkom geheten door de burgemeester en de kinderburgemeester.

Martin Williams en zanger Sven Versteeg uit Diemen begeleiden dit programma.                                                                                                           

Er is gratis koffie, thee en chocolademelk.

Sinterklaas krijgt van 12.30 tot 13.00 uur een rondleiding door winkelcentrum Diemerplein. De goedheiligman brengt daarna een bezoek aan winkelcentrum Diemen-Noord (van 13.30 tot 14.00 uur) en winkelcentrum De Kruidenhof in Diemen-Zuid (van 14.15 tot 15.00 uur).

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief