Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Commissaris van de Koning gecharmeerd van Diemen

Algemeen

DIEMEN - De commissaris van de Koning van de provincie Noord Holland, Arthur van Dijk, heeft woensdag een ambtsbezoek afgelegd aan Diemen. 

Na een rondleiding door Holland Park heeft hij het Saan museum bezocht en daar gesproken met het bestuur van Daarom Duurzaam Diemen en energiecoöperatie Diemen Ecostroom. Vervolgens is hij in de buurtkamer met bewoners van de Rode Kruislaan in gesprek gegaan over de initiatieven die zij nemen om hun buurt leefbaarder te maken. Het ambtsbezoek is afgesloten met een ontmoeting met de gemeenteraad, kinderraad en jongerenraad waar is gesproken over actuele onderwerpen zoals regionale samenwerking, bestuurlijke integriteit en wat jongeren bezighoudt.

Enthousiast

Arthur van Dijk toonde zich heel enthousiast over de ontvangst in Diemen. ‘Leuk om hier te zijn. Diemen heeft een open bestuurscultuur, grote projecten en de nodige realiteitszin in de regionale samenwerking. De charme van Diemen vind ik het lokale bestuur dat dicht bij de inwoners staat en toegankelijk is, maar ook ruimte biedt om initiatieven te nemen en te ondersteunen.’

Uit de krant