Scholten: 'Zeer verheugd over bouw woningen'
Scholten: 'Zeer verheugd over bouw woningen'

Startsein bouw 208 huurwoningen Plantage De Sniep in Diemen

Algemeen

DIEMEN - Gisteren is het officiële startsein gegeven voor de bouw van het project M&T in de wijk Plantage De Sniep. Het nieuwbouwproject naast de tramlus van lijn 19 bestaat uit 208 appartementen. 

Het ASR Dutch Core Residential Fund, het woningfonds van a.s.r. real estate, wordt eigenaar van 102 appartementen in het middensegment en 87 parkeerplaatsen en woningcorporatie de Alliantie van 106 sociale huurwoningen en 69 parkeerplaatsen. Als alles volgens plan gaat, worden de woningen vanaf begin 2021 opgeleverd.

Alle woningen in het project zijn gasvrij. In oppervlakte variëren ze van 50 m² tot 115 m² met een gemiddelde grootte van 82 m². Door de centrale locatie en de grote variatie aan woningtypen zijn de woningen geschikt voor meerdere doelgroepen.

Wethouder Lex Scholten is zeer verheugd over de bouw van de sociale huurwoningen en huurwoningen on het middensegment. "Het is voor het eerst sinds jaren dat in Diemen sociale huurwoningen worden gebouwd. Ook aan woningen in het middensegment is grote behoefte." 

Bot Bouw is in de zomer al gestart met de voorbereidingen van deelplan M. De start bouw van deelplan T volgt binnenkort.

De ontwikkelaar van de gebouwen is DID Vastgoedontwikkeling uit Utrecht, de aannemer is Bot Bouw uit Heerhugowaard.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief