Afbeelding
Partnerbijdrage

Waarom steigerhouten meubels niet aan uw interieur mogen ontbreken

Algemeen

Het is nog steeds helemaal in: meubels gemaakt van steigerhout. Het past in ieder interieur. Het materiaal zorgt voor een robuuste, stoere look, en het kan bijna overal voor gebruikt worden. Het heeft maar weinig onderhoud nodig en het is weerbestendig. Ideaal dus ook voor buiten. En wist u dat het steigerhout een tweede leven krijgt in de vorm van duurzame meubels en kinderbedden?

Wat is steigerhout?
Steigerhout is afkomstig uit de bouw. Bouwvakkers en schilders gebruiken deze planken om op hoogte te kunnen werken. De planken liggen jarenlang, in weer en wind buiten. Er wordt op gelopen en gewerkt, op die manier krijgt het hout zijn karakteristieke ‘gebruikte’ uitstraling. Doordat het lange tijd buiten ligt, krijgt het hout een mooie grijze kleur. De planken zijn stevig en flexibel, heel geschikt voor meubels.

Steigerhout behandelen
Er zijn verschillende manieren om steigerhout af te werken. Het materiaal is nagenoeg onderhoudsvrij, maar om toch de levensduur te verlengen kan u het hout laten behandelen met een nano coating, lak of een beits. Nano coating zorgt ervoor dat uw meubel van steigerhout waterafstotend is, en de vloeistof is onzichtbaar. Lak beschermt het steigerhout tegen de invloeden van het weer, geschikt dus voor buitenmeubels. Beits is verkrijgbaar in een aantal kleuren (of transparant) en vormt een laag op het hout. Dit geeft uw meubel een unieke uitstraling. Voor iedere soort behandeling wordt het steigerhout goed glad, stof- en vetvrij gemaakt.

Steigerhouten kinderbedden
Een van de meest populaire producten van VanLonden zijn de steigerhouten kinderbedden. Prachtige hoogslapers met bureaus of glijbanen, schattige huisjesbedden of een stoer autobed, het is allemaal mogelijk. De steigerhouten hoogslapers zijn ideaal voor een kleine kamer, doordat er extra ruimte onder het bed ontstaat voor bijvoorbeeld een kast. Op zoek naar een ander meubel dan een kinderbed? VanLonden maakt ook tafels, zitmeubelen, kasten, accessoires en nog veel meer. Voor thuis, of voor uw bedrijf. 

Wij zijn VanLonden
Bij VanLonden.com maken wij meubels van dit prachtige materiaal. De werkplaats staat in Oosterhout, waar met 15 vakmensen op ambachtelijke wijze de mooiste steigerhouten producten maken. Ambachtelijke geluiden, de geur van vers gezaagd hout. Alles verraadt dat hier vakmensen aan het werk zijn. De werkplaats is te bezoeken, zo kunt u zien hoe alles gemaakt wordt. Heeft u zelf een wens of idee? Neem dan contact op met VanLonden. Wij maken alles op maat voor u. Uw bestelling kunt u zelf ophalen, of u laat het bezorgen bij u thuis in Diemen inclusief gratis montage.

Afbeelding
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief