Afbeelding
Foto: Gemeente Diemen

Gemeente treedt op tegen misstanden bedrijventerrein

Algemeen

DIEMEN - De gemeente heeft in samenwerking met de politie dinsdag op het bedrijventerrein Verrijn Stuart een aantal bedrijfsverzamelgebouwen gecontroleerd op brandveiligheid, overtreding van milieuregels en andere criminele activiteiten. Diverse misstanden zijn aangetroffen waartegen wordt opgetreden.

Op één locatie is een hennepplantage aangetroffen die nog vol in bedrijf was. De hennepplantage is ontmanteld en na onderzoek zal het pand direct worden gesloten. Boven dit bedrijfspand is een ingerichte woning aangetroffen die zeer brandgevaarlijk was, zodat directe sluiting noodzakelijk was. In een ander pand was sprake van illegale bewoning en zijn ook drugs aangetroffen. Op een derde locatie is een growshop aangetroffen met spullen die gebruikt worden voor de professionele hennepteelt. Binnenkort zullen door burgemeester Erik Boog verdere bestuurlijke maatregelen worden getroffen op basis van de bevindingen ter plaatse. 

Burgemeester Boog: “Met de aanpak Scheerlicht in Diemen treden we op tegen misstanden in woningen, maar als gemeente pakken wij ook illegale activiteiten op bedrijventerreinen aan. Ondernemers moeten waakzaam zijn voor ondermijnende criminaliteit in hun panden. Daarom blijf ik zeggen hoe belangrijk het is om nieuwe huurders beter te screenen en regelmatig het gebruik van het bedrijfspand te controleren. Daarnaast zijn er eigenaren die willens en wetens hun panden laten gebruiken voor criminele activiteiten. Daar moeten we keihard tegen optreden." 

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief