Foto: Trudy Kroese

Oud-medewerker vraagt toetsing Studio DMN

DIEMEN - Frank Roos, voormalig medewerker van Studio DMN, heeft het Commissariaat voor de Media (CvdM) verzocht om de programmering van de lokale omroep van Diemen te toetsen.

Roos was vele jaren medewerker van Radio Diemen en sinds de start in 2018 medewerker van Studio DMN. "Sinds de komst van een nieuwe hoofdredacteur begin dit jaar heeft het radiostation waarvoor ik me vorig jaar bij de dreigende ondergang sterk gemaakt heb, geen enkele ontwikkeling doorgemaakt."

"In een half jaar tijd zijn vijf(!) medewerkers weggestuurd - ten slotte ook ik. In alle gevallen gaat het om mensen die hun best deden (soms al tientallen jaren!) voor het station. Mede door ons vertrek heeft Studio DMN nauwelijks nog programma's die een lokaal karakter hebben. Bijna permanent wordt muziek uitgezonden, hooguit afgewisseld door plaatselijke berichten die de redactie nog maar zelden zelf opdiept. De integrale uitzending van een kerkdienst is waarschijnlijk het enige programma dat aan de eisen van het Commissariaat voor de Media voldoet. Dat is niet wat wij vorig jaar aan de gemeenteraad en de wethouder beloofd hebben. Het is ook niet wat we in de voorbereiding van het vernieuwde station met elkaar afspraken", aldus Roos.

Hij heeft daarom het CvdM gevraagd de programmering te toetsen. "Ik wil me met het verzoek aan het commissariaat kunnen verantwoorden naar de leden van de gemeenteraad, die mij en anderen vorig jaar het vertrouwen gunden bij de doorstart die wij nastreefden."

Roos heeft een brief aan het Commissariaat voor de Media gestuurd waarin hij de situatie bij Studio DMN toelicht. "Programma's over lokale culturele evenementen en plaatselijke geschiedenis zijn enkele weken geleden komen te vervallen."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten