Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Extra toezicht particuliere beveiligers in omgeving station Diemen-Zuid

Algemeen

DIEMEN - In het gebied Bergwijkpark, Our Campus en de omgeving van station Diemen-Zuid zijn particuliere beveiligers gestart met extra toezicht.

Dit heeft burgemeester Erik Boog aan de gemeenteraad laten weten. Het betreft een aanvulling op toezicht van de politie en de gemeentelijke handhavers.

Er was al van maandag tot en met vrijdag van 17.00 uur tot 22.00 uur toezicht door particuliere beveiligers. Dit is nu uitgebreid naar zeven dagen per week van 17.00 tot 00.00 uur en duurt tot 1 april 2020.

Boog: "Ik heb eerder aangegeven regelmatig te bezien of aanvullend op deze eerder afgesproken uren toezicht, extra uren toezicht zullen worden ingezet. Ik heb besloten dit de komende periode inderdaad te doen. Het gebied is nog volop in ontwikkeling. Het gebied wordt weliswaar steeds meer bewoond, maar er zijn nog veel werkzaamheden en het gebied is nog niet optimaal ingericht. Daarnaast wordt er in de Amsterdamse regio (net als in veel andere regio's) politiecapaciteit onttrokken uit de basisteams en regionale eenheden. Onder meer voor een uitgebreider beveiligingsprogramma (naar aanleiding van de moord op advocaat Derk Wiersum) en de vele regionale en landelijke demonstraties."

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief