Afbeelding
Foto: Gerrit Alink

Eerste veiligheidsbox voor Diemer Apotheek

Algemeen

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog heeft vrijdag de eerste veiligheidsbox overhandigd aan de heer Gerald Monterie van de Diemer Apotheek. Dit in het bijzijn van Maarten Duijn, Adviseur Veilig Ondernemen bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). De veiligheidsbox is uitgereikt in het kader van de ‘Week van de Veiligheid’, een actieweek gericht op ondernemers. In de box is veel informatie te vinden om ondernemen veiliger te maken.

Andere winkeliers

Binnenkort worden er nog eens 50 veiligheidsboxen uitgedeeld aan andere winkeliers in Diemen. Daarbij zullen studenten de winkeliers ook een korte enquête afnemen over veiligheid en adviseren over mogelijke verbeterpunten. In de box is onder andere informatie te vinden over vals geld, cybercrime, overvalpreventie, ondermijning en veilig afrekenen.

Samenwerken

De veiligheidsbox is een initiatief van het Platform Veilig Ondernemen (PVO), waarin politie, justitie, gemeenten, brancheorganisaties en de ondernemers samenwerken voor veilig ondernemerschap. Burgemeester Boog ondersteunt het initiatief van harte: “Veilig ondernemen begint allereerst met goede preventieve maatregelen. Ondernemers kunnen zelf veel doen om een veilige omgeving voor ondernemer, personeel én klanten te creëren. Het is goed om ondernemers daarin te ondersteunen met goede adviezen en tips, zoals via de veiligheidsbox. Ook bieden wij vanuit het platform ondernemers gerichte trainingen aan. Daar wordt gelukkig steeds meer gebruik van gemaakt.”

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief