'Rembrandts Licht' van Emma Engelsman, een van de deelnemers aan de wedstrijd.
'Rembrandts Licht' van Emma Engelsman, een van de deelnemers aan de wedstrijd. Foto: Kunstzin Diemen

Kunstzin Diemen houdt vanmiddag workshop

Algemeen

DIEMEN - Kunstzin Diemen houdt vanmiddag een workshop in Winkelcentrum Diemerplein. De workshop duurt van 13.30 tot 15.00 uur. De workshop wordt gehouden ter gelegenheid van het Rembrandtjaar en de Kunstprijs van de gemeente Diemen.

Het thema van de Kunstprijs is dit keer 'Kruip in de huid van Rembrandt'. Tijdens de workshop, die geleid wordt door Luc Houweling, kunnen geïnteresseerden kennismaken met een aantal simpele technieken om een portret te tekenen. Luc Houweling is lid van Kunstzin Diemen en leraar aan de Open Schoolgemeenschap Bijlmermeer, de OSB. Deelname aan de workshop is gratis. 

De Kunstprijs Diemen bestaat sinds 2003 en wordt sinds 2014 georganiseerd door Kunstzin Diemen. In de eerste jaren stond het ene jaar een kunststroming centraal - zoals jugendstil of impressionisme - het andere jaar waren er thema's zoals 'Vlinders in mijn tuin' of 'De liefde tussen mens en dier'. Sinds Kunstzin Diemen de organisatie op zich heeft genomen waren de thema's '25 jaar Diemen-Noord' en 'Diemen', maar in 2017 was er in het geheel geen thema, maar mocht er vrij werk ingeleverd worden. 

Dit jaar is het thema 'Kruip in de huid van Rembrandt'. Voorzitter Steven Dijk: "Verbeeld je dat Rembrandt nu zou leven. Wat voor kunst zou hij dan maken. Zou hij nog altijd met olieverf schilderijen maken waar het licht zo'n belangrijke rol in vervult of zou hij met modernere middelen hele andere kunst maken. De bedoeling is dat u net doet of u Rembrandt bent en dat u dan iets maakt wat Rembrandt vandaag de dag zou maken. U bepaalt welke kunstvorm dat is. U wordt verzocht in 60 woorden uit te leggen waarom u denkt dat Rembrandt in 2019 dat kunstwerk zou maken. De expositie van de kunstprijs wordt gehouden van 1 december 2019 tot en met 19 januari 2020. De prijsuitreiking is op zondagavond 19 januari 2020 tijdens de avond van Kunst In Sport (KIS) in Theater de Omval."


Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief