Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Karter Dani van Dijk gaat strijden om wereldtitel

DIEMEN - Karter Dani van Dijk uit Diemen heeft tijdens de laatste wedstrijd van het Nederlands kampioenschap het felbegeerde ticket voor de Rotax Max Grand Finals in de wacht gesleept. De 15-jarige karter strijdt van 19 tot en met 26 oktober de om de wereldtitel.

Dani van Dijk: “Ik was natuurlijk heel erg blij. Ik wist van tevoren dat ik een grote kans maakte. Daarom had ik er extra veel zin om in Eindhoven te gaan rijden. Ik was wel een beetje zenuwachtig dat ik zou uitvallen of materiaalpech zou krijgen, want dat was de enige manier waarop het nog mis kon gaan. Verder hoefde ik alleen maar de twee races uit te rijden. Maar er staat sowieso druk op een wedstrijd. Je wilt voor jezelf en het team goed presteren.”

Dat hij nu een ticket heeft, is voor Dani een droom die uitkomt. “Sinds ik begon met Rotax-wedstrijden heb ik altijd naar het WK gewild. Omdat het vorig jaar net niet lukte, was het dit jaar mijn grote doel. Dat het nu is gelukt, voelt heel goed. Iedere Rotax-rijder droomt ervan.” 

Makkelijk gaat het uiteraard niet worden, het is tenslotte een WK. Maar liefst 360 rijders uit ruim vijftig landen doen mee aan het topevenement op het circuit van Sarno in Zuid-Italië.Meer berichten