Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Politie arresteert inwoner van Diemen na vondst drugs

Politie

DIEMEN - De politie heeft een 46-jarige man uit Diemen aangehouden na de vondst van vloeibare cocaïne.

De politie trof de vloeibare cocaïne op 4 september aan. Tijdens het onderzoek zijn meerdere verdachten aangehouden waarvan er nu nog vier in hechtenis zitten.

Tijdens een observatie in een lopend onderzoek zagen politiemensen bij het dierenvervoer vanuit de luchthaven Schiphol dat er tientallen dozen werden ingeladen in bestelbussen. De bussen reden richting een opslag in Amsterdam waar de inzittenden de dozen uitlaadden. Het arrestatieteam van de politie Amsterdam greep in en hield vier verdachten aan. Het betrof een 31-jarige man uit Alkmaar, een 61-jarige vrouw, een 60-jarige man en een 43-jarige man uit Beverwijk. Later die avond werd ook een 46-jarige man uit Diemen aangehouden.

Toen de politie de in beslag genomen dozen opende trof zij tot haar verbazing grote plastic zakken aan die gevuld waren gevuld met water en levende vissen. Onderin de zakken met levende vissen zaten gesealde compartimenten met een vloeistof. Een forensisch team van de politie stelde later vast later dat het vloeibare cocaïne was.

Naar aanleiding van de vondst heeft de politie een vervolgonderzoek verricht waarbij meerdere woningen zijn doorzocht in Alkmaar, Beverwijk en Diemen waar onder andere verdovende middelen, versnijdingsmiddelen, een vuurwapen en mobiele telefoons zijn aangetroffen. Er zijn daarbij meerdere verdachten op verschillende plaatsen in het land aangehouden. De aangetroffen goederen zijn door de politie in beslag genomen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Uit de krant