Afbeelding
Partnerbijdrage

Waar kun je een boot stallen in Diemen?

Algemeen

Voor liefhebbers van boten is de gemeente Diemen een waar paradijs. Ze kunnen over het mooie Amsterdam-Rijnkanaal varen, een rivier dat Diemen doorsnijdt. Bovendien heb je in deze regio ook nog de Diem, een oude rivier bestaande uit drie delen. In de gemeente vind je dan ook meerdere ligplaatsen voor boten.

Bovendien zijn er meerdere reparateurs van boten in Diemen te vinden. Als je een probleempje hebt met het toilet dan zou je ook een goede loodgieter uit Amsterdam kunnen inhuren. Hieronder vind je drie mooie stalplaatsen voor boten in de gemeente Diemen.

Jachthaven Spiegelzicht

Vanaf de gemeente Diemen kun je Jachthaven Spiegelzicht gemakkelijk bereiken. Hier kun je met jouw boot liggen, maar je kan de boot ook stallen in het water voor de winter. Je vindt deze jachthaven aan de Dammerweg 84 in Nederhorst den Berg. Bovendien kun je hier jouw vakantie vieren. Jachthaven Spiegelzicht verhuurt namelijk meerdere chalets en boten. Jachthaven Spiegelzicht biedt verscheidene opties aan voor het verhuren van zomer- en winterplaatsen voor boten. Daarnaast kun je ook een jaarligplaats in het water aanschaffen. Daarnaast moet je nog de keuze maken of je de boot in het water wilt, buiten op de kant of in de loods.

Jachthaven De Grote Zomer

In de gemeente Diemen zijn er nog meer jachthavens, zoals Jachthaven De Grote Zomer. Dit is gelegen aan de noordzijde van het IJmeer en vind je aan de Overdiemerweg 2 in Diemen. Het grenst in het noorden aan de gemeente Amsterdam. Bij Jachthaven De Grote Zomer zul je meerdere faciliteiten vinden. Er is namelijk WiFi, altijd handig in de moderne wereld. Daarnaast staat er ook een restaurant, dus een hapje eten en wat drinken is bij deze jachthaven zeker mogelijk. Bovendien zijn er douches geplaatst en kun je gebruik maken van walstroom.

Plantage De Sniep

Plantage De Sniep is een nieuwbouwwijk in Diemen bedoeld voor gezinnen met kinderen. In totaal zullen er zo een 520 woningen gerealiseerd worden door BPD met Dura Vermeer, waarvan een groot gedeelte al af is. De wijk wordt omringd door groen en water, waar tevens aanlegplaatsen zijn geplaatst voor boten. Onlangs is het aantal aanlegplaatsen nog uitgebreid, waarmee er inmiddels 56 ligplekken zijn voor boten. Om hier jouw te boot aan te leggen moet je je inschrijven voor een wachtlijst, Plantage De Sniep is namelijk erg populair. Bovendien moet je een ontheffing krijgen om af te mogen meren.

Uit de krant