Afbeelding
Foto: Gemeente Diemen

Boog sluit woning aan Ouddiemerlaan op basis van Opiumwet

Algemeen

DIEMEN - Op last van burgemeester Boog wordt vandaag een woning aan de Ouddiemerlaan tijdelijk door de gemeente gesloten op basis van de Opiumwet.

Tijdens een politiecontrole in juli zijn in de woning en bijhorende boxruimte onder meer een grote hoeveelheid hard- en softdrugs, munitie, vals geld, een boksbeugel en materialen voor een hennepkwekerij aangetroffen.

Boog: "Door de sluiting van de woning kunnen de huidige (criminele) huurders geen gebruik meer maken van de woning, en kan het huurcontract ontbonden worden. Ik wil door middel van de sluiting laten zien dat drugscriminaliteit in Diemen niet wordt geaccepteerd, en woningen niet misbruikt mogen worden voor criminele activiteiten, terwijl vele woningzoekenden jarenlang moeten wachten op een woning. Dit mogen wij niet accepteren!"

"Politie en gemeente maken samen werk van de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Diemen. Zolang er geen ander drugsbeleid in Nederland wordt gevoerd, wordt de drugsteelt gedomineerd door criminelen. Criminelen die zich bezighouden met drugshandel gebruiken onderling veel geweld. Voor de leefbaarheid en behoud van goede woonwijken moeten we deze criminaliteit daarom zoveel mogelijk terugdringen en consequent aanpakken. Wij zullen dit beleid in Diemen dan ook blijven voortzetten", aldus Boog.
 

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief