Fort Diemerdam.
Fort Diemerdam. Foto: Trudy Kroese

Veel activiteiten tijdens Open Monumentendagen

Algemeen

DIEMEN - De Open Monumentendagen worden op zaterdag 14 en zondag 15 september gehouden. In Diemen zijn er activiteiten in en bij diverse monumenten.

Rond het thema "Plekken van plezier" is bij Paviljoen Puur en fort Diemerdam een speciaal programma georganiseerd. Fort Diemerdam zal zondag 15 september van 12.00 tot 17.00 uur letterlijk een plek van plezier worden. Om 14.30 uur is er een kindertheatervoorstelling met een bijzonder optreden van de kinderburgemeester Emilie van Mens. Dit is tevens de aftrap voor de vervaardiging van De Kindercanon van Diemen.

De kindercanon is een boekje met de historie van Diemen zoals die op Gemeentedag is uitgereikt aan burgemeester Erik Boog. De productie van de kindercanon start vanaf 1 oktober.

Kunstzin Diemen 

In schuilkerk de Hoop is op zaterdag 14 en zondag 15 september een tentoonstelling te zien van 12 Diemense kunstenaars van Kunstzin Diemen, de vereniging voor beeldend kunstenaars in Diemen. 

Historische Kring Diemen

De Historische Kring Diemen doet op zaterdag 14 september mee aan de landelijke Open Monumentendag. Leden van de vereniging zijn van 10.00 tot 14.00 uur aanwezig in het verenigingslokaal in De Schakel. Voor de ingang van het verenigingslokaal wordt de motor van het vliegtuig van de Royal Australian Air Force (RAAF) dat in 1943 boven Diemen werd neergehaald, tentoongesteld. De HKD en de gemeente zijn bezig met het zoeken naar een definitieve plek voor de motor in Diemen. De HKD verkoopt op die dag ook presse-papiers van de vliegtuigmotor. Wiard Krook van de Historische Kring Diemen heeft onderzoek verricht naar de laatste vlucht van de Wellington bommenwerper van de RAAF.

Kijk voor meer informatie over het programma van de Open Monumentendagen in het Diemernieuws van 12 september of op de website www.openmonumentendag.nl.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief