Foto: Eric Willemsen

Chroom-6 vrijgekomen bij werkzaamheden werkplaats GVB

DIEMEN - Bij werkzaamheden aan trams in de werkplaats van het GVB in Diemen is het kankerverwekkende chroom-6 vrijgekomen. Het GVB laat weten dat na analyse van stofmonsters blijkt dat er bij de werkplaats op een werkspoor op drie van de 30 stofmonsters chroom-6 is gevonden.

In de werkplaats in de Havenstraat is geen chroom-6 gevonden in de stofmonsters. In Diemen nu wel. GVB heeft de monteurs hierover ingelicht.

Sinds maart 2018 wordt in de werkplaatsen in Diemen en de Havenstraat gewerkt aan het opknappen van oude 11G- en 12G-trams. Vorige week werd ontdekt dat er in de verf op delen van de trams chroom-6 zit, waarna werkzaamheden zoals lassen, schuren en slijpen werden stilgelegd.

Werk deels hervatten

"Voor de werkplaatsen in de Havenstraat en Diemen geldt dat alle werkzaamheden kunnen worden hervat/doorgaan. Behalve de werkzaamheden waarbij we moeten lassen, schuren en slijpen aan de 11G en 12G. Die kunnen we voorlopig niet uitvoeren. GVB werkt daarvoor een nieuwe werkwijze uit naar aanleiding van de laatste inzichten van het Rijksvastgoedbedrijf en ProRail", aldus het GVB.

Het GVB laat weten dat er voor het rijdend personeel en reizigers geen risico is op blootstelling, omdat chroom-6 en lood ongevaarlijk zijn in vaste vorm,  zoals verf.

Meer berichten