Diemense bruggen in orde

DIEMEN - De beweegbare bruggen in Diemen, de Diemerbrug en de Venserbrug, zijn in orde en veilig in het gebruik. Dit laat de gemeente weten.

Wethouder Scholten: "Naar aanleiding van diverse ongevallen in het land heeft de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) onderzoek gedaan en een rapport uitgebracht. Conclusie van de OVV is dat er te weinig wordt gedaan om ongelukken te voorkomen bij op afstand bediende bruggen. Ik kan met een gerust hart zeggen dat de bruggen in Diemen in orde zijn. Bij ons wordt de Diemerbrug op afstand bediend vanuit de Venserbrug. Op de Venserbrug zit gewoon een brugwachter die in geval van een calamiteit snel kan handelen."

De belangrijkste aanleidingen tot ongevallen zijn het slecht zichtbaar zijn van de knipperlichten, slechte herkenbaarheid van het brugdek dat omhoog gaat en onvoldoende zicht op de brug via de camera. Bij de bruggen in Diemen zijn deze punten allemaal dik in orde. De slagbomen zijn voorzien van rode knipperlichten en het beweegbare deel van de brug is goed herkenbaar omdat het een afwijkende kleur asfalt heeft.

Wethouder Scholten:" Afgelopen mei zijn de elektrische installaties van de bruggen vervangen. Daarbij is ook het camerasysteem vernieuwd. In overleg met de brugwachters wordt het camerasysteem nu nog geoptimaliseerd. Verder vindt er jaarlijks onderhoud aan de bruggen plaats."

Meer berichten