André Hazes.
André Hazes. Foto: WILLIAMRUTTEN

Programma Diemer Festijn

Algemeen

DIEMEN - Tijdens het Diemer Festijn dat van 3 tot en met 7 september wordt gehouden, treden weer veel artiesten op die de bezoekers zullen aanspreken.

De Stichting Diemer Festijn is er ook dit jaar in geslaagd om een aantrekkelijk programma samen te stellen. Het Diemer Festijn begint op dinsdag 3 september om 15.30 uur met de kermis. Op woensdagmiddag 4 september is er de kindermiddag. Er is dan een optreden van de Woezel & Pip Minishow. De kindermiddag wordt aangeboden door de Rabobank Amsterdam. De eerste avond van het Diemer Festijn belooft bijzonder te worden. André Hazes verzorgt samen met zijn liveband een miniconcert. Donderdagmiddag staan traditioneel de senioren centraal: Ben Cramer, Nick Jefferson en Shanna zullen optreden. De seniorenmiddag wordt aangeboden door de Diemer Apotheek. Schoolcatering Diemen zal de bezoekers een kop koffie of thee en een lekkernij aanbieden. Oostenrijk Touringcars uit Diemen zorgt voor het vervoer van de senioren. Donderdagavond treden Bryan B, Tino Martin en Dries Roelvink op in de feesttent. Vrijdagavond verzorgen Barry van Vliet, Yves Berendse, Sandy Kandau en Edsilia Rombley optredens. Zaterdagavond zijn er optredens van Sven Versteeg, Quincy (beiden inwoners van Diemen), Snollebollekes en Peter Beense.

Er zijn op de slotdag van het Diemer Festijn veel activiteiten in het centrum van Diemen: een kramenmarkt voor verenigingen en particulieren, de superbingo in de feesttent, de lampionnenoptocht vanaf het Diemerplein (aangeboden door winkeliersvereniging Diemerplein) en een optreden van drum-showband MCC Laren op het Diemerplein. Daarnaast bestaat er dit jaar ook weer de mogelijkheid om spulletjes aan te bieden tijdens de vrijmarkt die van 07.00 uur tot 16.00 uur wordt gehouden tussen de Ouddiemerlaan en het Nelson Mandelapark. Tijdens de slotdag van het Diemer Festijn wordt dit jaar weer de Gemeentedag gehouden. Het thema van de gemeentedag is 'Diemen: van Rembrandt tot nu'. Het Diemer Festijn wordt ook dit jaar afgesloten met vuurwerk op de loswal.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief