Afbeelding
Foto: Gemeente Diemen

Boog sluit woning in Holland Park op basis van de Opiumwet

Algemeen

DIEMEN - Op last van burgemeester Erik Boog wordt vandaag een woning in de wijk Holland Park tijdelijk gesloten op basis van de Opiumwet. De huurwoning werd gebruikt als doorvoerhaven en opslagruimte voor drugs.

Tijdens een controle begin juli is in het pand een grote hoeveelheid softdrugs en een grote som contant geld aangetroffen. De politie maakte eerder al bekend de verdachten in deze zaak te hebben aangehouden. In de auto van de verdachten werd tevens veel drugs aangetroffen.

Boog: "Ik wil door middel van de sluiting laten zien dat drugscriminaliteit in Diemen niet worden geaccepteerd, en dat woningen gebruikt moeten worden om in te wonen, niet voor criminele activiteiten. Politie en gemeente maken werk van de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Diemen. Zolang er geen ander drugsbeleid in Nederland wordt gevoerd, wordt de drugsteelt gedomineerd door criminelen. Criminelen die zich bezighouden met drugshandel gebruiken onderling veel geweld. Voor de leefbaarheid en behoud van goede woonwijken moeten we deze criminaliteit daarom zoveel mogelijk terugdringen en consequent aanpakken. Onderdeel van die aanpak is tevens dat wij verhuurders aanspreken op hun verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld voor het goed screenen van potentiële huurders en het niet mogelijk maken van het contant betalen van huur."

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief