Gemeentedag trekt altijd veel belangstellenden.
Gemeentedag trekt altijd veel belangstellenden. (Foto: Ingrid Voet-van Vlijmen)

Gemeentedag keert terug

DIEMEN - De gemeentedag wordt op zaterdag 7 september gehouden. Dit is tevens de slotdag van het Diemer Festijn.

De gemeentedag ging vorig jaar niet door vanwege de verbouwing van de hal van het gemeentehuis en de raadzaal.

Het thema van de gemeentedag is: 'Diemen: van Rembrandt tot nu'. Er zijn diverse activiteiten.

Historische filmpjes

Tijdens de gemeentedag worden in het gemeentehuis historische filmpjes vertoond die door de Historische Kring Diemen ter beschikking zijn gesteld. Verder zal er informatie zijn over diverse grote projecten in Diemen waar momenteel aan wordt gewerkt of die in de nabije toekomst worden uitgevoerd.

In de hal van het gemeentehuis zal een etsworkshop zijn en kunnen bezoekers op de foto in de stijl van Rembrandt. Op het voorplein van het gemeentehuis zal Scouting Diemen diverse activiteiten verzorgen en kunnen bezoekers kennismaken met de ambacht 'Vilten kleden' maken.

Kleurwedstrijd

Kinderen van vier tot tien jaar kunnen deelnemen aan een kleurwedstrijd. In het gemeentehuis, aan de kassa van Sportcentrum Wethouder F.B. Duran en in de openbare bibliotheek van Diemen kunnen kleurplaten worden afgehaald. Deelnemers kunnen de kleurplaten uiterlijk vrijdag 30 augustus inleveren bij de receptie van het gemeentehuis.

De kinderburgemeester reikt de prijzen op zaterdag 7 september uit. De prijsuitreiking wordt in het gemeentehuis gehouden en begint om 12.30 uur.

 

 

 

 

 

 

 

Meer berichten