Foto: Gemeente Diemen

Burgemeester sluit woning na aantreffen van hennepkwekerij

DIEMEN - Burgemeester Boog heeft vandaag een woning in Diemen-Noord tijdelijk gesloten op basis van de Opiumwet. In de huurwoning werd eerder door de politie een professionele hennepkwekerij met bijbehorende apparatuur aangetroffen en ontmanteld. Ook was er diefstal van stroom. De woning werd niet bewoond.

Boog: "Politie en gemeente maken werk van de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Diemen. Zolang er geen ander drugsbeleid in Nederland wordt gevoerd, wordt de drugsteelt gedomineerd door criminelen. Bij hennepkwekerijen in woningen is er een groot risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld."

"De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven worden geconfronteerd met hoge kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Uiteindelijk betalen wij allen daar de rekening voor. En voor mij ook belangrijk: woningen zijn er om in te wonen! Het kan niet zo zijn dat talloze woningzoekenden tevergeefs op zoek zijn naar een woning, terwijl veel woningen alleen worden gebruikt voor criminele activiteiten", aldus Boog.

Meer berichten