De vriendinnen toverden een oude Fiat Multipla om tot Yellow Submarine.
De vriendinnen toverden een oude Fiat Multipla om tot Yellow Submarine. Foto: Iris van Kuijk

In de kleuren van Yellow Submarine langs feestcampings naar Hongarije

Mensen

DIEMEN - Vier meiden uit Diemen doen puur voor de gein mee aan de Budapest Rally. Ze kunnen er een gifgroene Trabant mee winnen.

Bij de Budapest Rally gaat het om plezier; een hoger doel is er niet. Deelnemers moeten meedoen met een liefst oude auto die wordt uitgedost in het thema van het jaar - deze keer 'The Sixties' -, allerlei extra gekkigheden worden beloond met punten en er wordt een route gevolgd waarbij aan het einde van elke dag op een camping feest wordt gevierd. Wie de meeste punten heeft, wint een gifgroene Trabant.

The Sixties dus, dat is het thema. Die hebben de vriendinnen Iris van Kuijk, Nandy van Scheppingen, Marijn Jager en Desiree Lublink bij lange na niet meegemaakt. Desiree is 24 en de andere drie tikken de 26 aan. Waarmee maar is gezegd: zelfs de eighties hebben ze gemist. Maar ze hebben zich er goed in verdiept en besloten om met een oude Fiat Multipla (van voor 2000 want dat levert punten op) te gaan meedoen met hun eigen thema 'Yellow Submarine'. Dit betekent dat de wagen is gespoten in de kleuren van de wereldberoemde onderzeeër van The Beatles. Of gespoten? De meiden gebruikten verfrollers, want dat werkte een stuk prettiger dan geklooi in een spuitcabine. En ze hebben kleding geregeld (levert bonuspunten op) die bekend is van de beroemdste LP van The Beatles: Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant