Verkeersborden geplaatst om overlast van bromfietsers en fietsers tegen te gaan

DIEMEN - De gemeente heeft woensdagochtend op het trottoir op de Hartveldseweg tussen de Ouddiemerlaan en de Burgemeester Bickerstraat verkeersborden en afzettingen geplaatst. Die moeten voorkomen dat bromfietsers en fietsers over het trottoir rijden.

Het kruispunt op de hoek van de Ouddiemerlaan en de Hartveldseweg/Muiderstraatweg is sinds vorige week maandag afgesloten. Automobilisten, bromfietsers en fietsers moeten omrijden. Bromfietsers en fietsers die vanuit de richting van de Diemerbrug komen, kunnen via de Burgemeester Bickerstraat, het Van Medenbach Wakkerplein en de Ouddiemerlaan naar het Diemerplein rijden. Een aantal bromfietsers en fietsers deed dit tot voor kort niet. Zij sloegen rechtsaf en reden het trottoir van de Hartveldseweg op. Een deel van het trottoir is tijdelijk vervangen door platen.

Over trottoir

Bromfietsers en fietsers die over de Ouddiemerlaan rijden kunnen rechts afslaan en via het Van Medenbach Wakkerplein verder rijden of iets verderop de Burgemeester de Kievietstraat in rijden. Bromfietsers en fietsers die vanuit de Burgemeester de Kievietstraat komen, worden er via een verkeersbord op gewezen dat zij rechtsaf de Ouddiemerlaan in moeten rijden. Veel bromfietsers en fietsers houden zich niet aan de aangegeven omleidingen. Zij rijden verder over de Ouddiemerlaan en rijden vervolgens het trottoir op (in sommige gevallen al ter hoogte van Café 't Pandje). Tot voor kort vervolgden zij hun weg over het trottoir op de Hartveldseweg. De breedte van het trottoir is vanwege werkzaamheden overigens gehalveerd.

De verkeersborden wijzen bromfietsers en fietsers erop dat zij moeten afstappen en met hun voertuig aan de hand over het trottoir kunnen lopen.

Meer berichten