Bromfietsers en fietsers zorgen voor gevaarlijke situaties op trottoir Hartveldseweg

DIEMEN - Bromfietsers en fietsers zorgen voor gevaarlijke situaties voor voetgangers op het trottoir van de Hartveldseweg tussen de Ouddiemerlaan en de Burgemeester Bickerstraat

Het kruispunt op de hoek van de Ouddiemerlaan en de Hartveldseweg/Muiderstraatweg is sinds vorige week maandag afgesloten. Automobilisten, bromfietsers en fietsers moeten omrijden.

Bromfietsers en fietsers die vanuit de richting van de Diemerbrug komen kunnen via de Burgemeester Bickerstraat, het Van Medenbach Wakkerplein en de Ouddiemerlaan naar het Diemerplein rijden. Een aantal bromfietsers en fietsers doet dat niet, maar slaat rechtsaf en rijdt het trottoir van de Hartveldseweg op. Het trottoir is overigens vervangen door platen.

Bromfietsers en fietsers die over de Ouddiemerlaan rijden kunnen rechtsaf slaan en via het Van Medenbach Wakkerplein verder rijden of iets verderop de Burgemeester de Kievietstraat in rijden. Bromfietsers en fietsers die vanuit de Burgemeester de Kievietstraat komen, worden er via een verkeersbord op gewezen dat zij rechtsaf de Ouddiemerlaan in moeten rijden. Veel bromfietsers en fietsers houden zich niet aan de aangegeven omleidingen. Zij rijden verder over de Ouddiemerlaan, rijden vervolgens het trottoir op (in sommige gevallen al ter hoogte van Café 't Pandje), slaan rechtsaf en rijden verder via het trottoir op de Hartveldseweg totdat zij bij de Burgemeester Bickerstraat uitkomen. De breedte van het trottoir is vanwege werkzaamheden overigens gehalveerd. Het aantal bromfietsers en fietsers dat afstapt en met hun voertuig aan de hand over het trottoir loopt is gering. De meeste bromfietsers en (bak)fietsers rijden gewoon over het trottoir, in veel gevallen met een aanzienlijke snelheid. Dit leidt vaak tot gevaarlijke situaties. Het lijkt een kwestie van tijd voordat er een voetganger op het trottoir wordt aangereden.

Meer berichten