Afbeelding
advertentie

Je tuinproject verdient verduurzaamd tuinhout

Algemeen

Een nieuwe schutting, handgemaakte tuinmeubel, veranda of tuinhuis maak je niet voor niets. Kies daarom voor duurzaam tuinhout, want hiermee let je op je het milieu én je portemonnee. Maar ook op je ultieme doel:  een tuinproject die goed is en lang meegaat. Verduurzaamd tuinhout is wat je nodig hebt. Goed nieuws voor de mens en de natuur.

Welk tuinhout voor je project?

Wat is nu eigenlijk duurzaam tuinhout? Douglas Hout, Azobé Hout en Redcedar zijn houtsoorten die van nature een hoge duurzaamheid bezitten. Deze houtsoorten gaan onbehandeld dus lang mee. Als je het onbehandeld laat, gaat het hout vergrijzen. Vind je dit niet mooi? Dan kun je er voor kiezen om het hout te beitsen in een natureltint of een kleur naar keuze. Ook geïmpregneerd tuinhout, dat met een impregneermiddel onder hoge druk verduurzaamd, is hout met een lange levensduur.  Zonlicht, water, kalk, schimmel, bacteriën en vuil krijgen geen kans het hout binnen te dringen. Geïmpregneerd tuinhout is leverbaar in allerlei uitvoeringen, zoals geimpregneerde rabatdelen, tuinplanken, palen, latten, balken en regels. Omdat je geïmpregneerd hout kant-en-klaar koopt, is verder impregneren niet nodig.

Duurzame palen

Een van de meest duurzame oplossingen is het gebruik van hardhouten palen. Een populaire soort in Nederland is Azobé, een hardhoutsoort uit Afrika. Dit hout zie je vaak gebruikt worden in zware constructies. Denk hierbij aan fundatiepalen, beschoeiingen, remmingwerken en dukdalven in havens. Dit hout valt in de duurzaamheidsklasse 1 en heeft een kruisdradig, draaihartig en nervenachtige textuur. Hierdoor gaat het zeker 25 jaar mee, zonder rotting. Perfect dus voor de beschoeiing, vlonder of pergola in je tuin.

Geïmpregneerde hout: kant-en-klaar

Voor al je projecten kun je kant-en-klaar verduurzaamd tuinhout bestellen. Vooral bij een groothandel vind je  uiteenlopende natuurlijke en geïmpregneerde houtproducten. Zoals geschaafde tuinplanken, houten balken, vlonderplanken, afdeklatten, Zweeds rabat, ronde en halfronde palen en zelfs complete tuinschermen. Het hout gaat zeker 10-15 jaar mee. Door dit tuinhout te behandelen, wordt de levensduur extra verlengd. In het geval van een schutting is het belangrijk dat de zijde van de buren ook wordt meegenomen. Anders gaat het hout evengoed nog achteruit. En vergeet ook geen impregneermiddel bij te bestellen als u onbewerkt hout koopt

Uit de krant