Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Diemenaar scheurt met 230 km/uur langs Weesp en belandt bewusteloos in sloot

Politie

DIEMEN - Een Diemenaar (34) op een motor heeft zondagavond een paar halsbrekende toeren uitgehaald op de A1 langs Weesp. De man reed met snelheden oplopend tot maar liefst 230 kilometer per uur over de snelweg en moest dat bekopen met een zwaar ongeval. 

Agenten kregen de man in het vizier toen ze 's avonds met twee politieauto's op de toerit van de snelweg stonden. Op het moment dat ze de snelweg op reden richting Amersfoort flitste de motorrijder voorbij. De agenten besloten hem te volgen en klokten al snel dat de motorrijder 180 kilometer per uur reed. Even minderde hij vaart, maar toen het het aquaduct onderdoor was, trok hij het gas weer vol open. Op knooppunt Muiderberg klokten de agenten de motorrijder op 230 kilometer per uur. 

Man vliegt loeihard van de weg
Daarna ging het mis: de motorrijder wilde de afrit bij Muiderberg pakken, maar kon niet tijdig afremmen en reed snoeihard het talud af. De achtervolgende agenten waren hem op dat moment net even kwijt omdat ze werden opgehouden, maar doordat alerte automobilisten meteen het alarmnummer belden kon de man worden gevonden. De man lag in een sloot, één van de agenten sprong er meteen achter aan om hem te helpen. De motorrijder bleek buiten bewustzijn, maar begon daarna weer te kreunen en te bewegen. Ambulances en ook een traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. 

De motorrijder moest mee naar het ziekenhuis, maar kan nog wel een stevig woordje met de politie verwachten. Het rijbewijs van de man is ingenomen. De motor raakte zwaar beschadigd. Het onderzoek naar de zaak loopt nog. 

Uit de krant