Afbeelding
Advertentie

Vier Quatorze Juillet tijdens uw vakantie

Bedrijven

Wilt u een spetterende vakantie beleven in juli? Boek dan snel een vakantiehuis in de maand, tijdens Quatorze Juillet. U profiteert nu van aantrekkelijke last-minute kortingen. Quatorze Juillet is dé nationale feestdag in Frankrijk en deze dag wilt u niet missen. Want dit feest wordt groot gevierd: het hele land steekt vuurwerk af en er worden professionele shows opgevoerd. Vier met hen de bestorming van de Bastille. Met uw partner, gezin of vrienden. Een vakantiehuis van FranceComfort is de ideale uitvalsbasis.

Vier het bij het kasteel
Tot de fijnste vakantieparken in Frankrijk behoren Domaine Les Forges, Bourg Est en L'Aveneau. Viert u hier Quatorze Juillet, dan is een bezoekje aan Nantes de moeite waard. Hier begint rond 11 uur 's avonds de vuurwerkshow 'Jets de Lumières', die het 'Ducs de Bretagne' kasteel en de omgeving fel oplichten. Dit is een eerbetoon aan de rivier de Loire, die ooit langs deze voormalige residentie van de hertog stroomde.

Vier het in de haven
Marseille is het hele jaar door een aanrader, maar sfeervoller dan bij Quatorze Juillet wordt deze stad niet. Een magische vuurwerkshow van zeker 30 minuten maakt deze haven zeldzaam mooi. Het vuurwerk stijgt op vanaf het Fort Entrecasteaux. Marseille is slechts een uur rijden, als u een huisje heeft op de vakantieparken Jardin du Golf, Villa's du Verdon, Résidence de Cannes, of Vallée de la St. Baume.

Vier het op de rivier
In Toulouse beleeft u de spectaculairste Quatorze Juillet-viering. Midden op de Garonne – de rivier die van oudsher dwars door de stad stroomt, zorgt een professionele vuurwerkshow voor een spectaculair schouwspel. Op de weerspiegeling van de rivier ontstaat een extra fel kleurenspel, terwijl je romantisch op de oever zit, of lekker danst op de livemuziek van een DJ. Het is de kleine twee uur rijden vanaf uw vakantiehuis op L'Espinet (Zuid-Frankrijk), Village des Cigales en Village de Montmarsis (regio Dordogne) ruimschoots waard!

Vier het bij uw huisje
Ook vanaf een rivier, maar met kleinere vuurwerkshow, is de viering in Bergerac. Hier in de Dordogne geven ze zo hun eigen draai aan Quatorze Juillet. In 2018 zorgde een heuse 'Pyromusical' voor muziek, toneel en andere feestelijkheden, met speciale aandacht voor kinderen. Gaat u met uw gezin of familie op vakantie, dan is Bergerac perfect: de villaparken Village de Montmarsis en Village des Cigales liggen op minder dan anderhalf uur rijden van Bergerac en zijn dankzij de verschillende zwembaden, speeltuinen, animatie en kindervoorzieningen gemaakt voor jonge families.

Uit de krant