Nuijens: 'Ik bied mijn oprechte excuses aan' | DiemerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
In april plantte Jorrit Nuijens samen met een aantal kinderen en Anne Frank-boom bij de Diemerbrug.
In april plantte Jorrit Nuijens samen met een aantal kinderen en Anne Frank-boom bij de Diemerbrug. (Foto: Trudy Kroese)

Nuijens: 'Ik bied mijn oprechte excuses aan'

De berichtgeving klopt volgens hem niet helemaal (volgens hem zelf heeft hij geen drugs gebruikt), maar de zojuist opgestapte wethouder Jorrit Nuijens trekt het boetekleed aan en biedt de gemeente op de website van de plaatselijke afdeling van GroenLinks zijn excuses aan. "Ik bied mijn oprechte excuses aan. Allereerst aan alle inwoners van de gemeente Diemen en aan de politie, maar ook aan mijn partij en aan de raad en het college van Diemen" zegt hij in in een korte reactie.

Nuijens snapt volledig dat zijn aftreden een gevolg is van zijn optreden. "Hoewel de berichtgeving een aantal onjuistheden bevat, neemt niets weg dat het een wethouder niet past om politieagenten op heftige toon toe te spreken. Aanblijven zou mijn gemeente en mijn partij verdere schade berokkenen. Dat is het laatste wat ik wil", schrijft hij.

Nuijens is van plan de komende periode tijd voor zichzelf te nemen. Hij schrijft daarover: "Ik heb besloten om per direct terug te treden als wethouder van de gemeente Diemen. De komende dagen en weken zal ik rust nemen om op de gebeurtenissen te kunnen reflecteren."

Veel betekend
GroenLinks voegt aan de verklaring toe het spijtig te vinden dat Nuijens opstapt. Volgens de partij heeft hij veel betekend voor GroenLinks Diemen. "Mede dankzij hem is duurzaamheid een van de belangrijkste pijlers van het coalitieakkoord. Daarnaast was van het begin af aan zijn sterke betrokkenheid bij de gemeente en haar inwoners zichtbaar door zijn open wijze van communiceren, onder andere over de biomassacentrale", laat de partijleiding weten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>